Tradycyjna, wielkanocna pascha to ciężki deser ucierany z pełnotłustego sera, masła i surowych żółtek. Ale jeśli nie mamy już czasu aby ją przygotować, możemy jeszcze dosłownie w dziesięć minut sprawić sobie paschę na szybko – pyszny, pachnący wanilią, bakaliowy deser.

Ingredients
- 500 g twarogu sernikowego (mielonego)
- 150 g cukru pudru
- 2 żółtka
- 4-5 łyżek bakalii (użyłam mieszanki keksowej)
- łyżka skórki pomarańczowej
- laska wanilii
- płatki migdałowe do dekoracji
Instructions
- Ser ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem. Dodajemy bakalie.
- Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż i nożem zeskrobujemy ziarenka. Dodajemy nasionka do utartego sera.
- Dokładnie mieszamy wszystko i przekładamy do szklanek lub miseczek.
- Posypujemy płatkami migdałowymi i wkładamy do lodówki.
11 komentarzy
Pysznie! Super wersja!
Pysznie wygląda :)
Wygląda rewelacyjnie!
pyszny deser! moja mama zawsze robiła mi taki wsad do naleśników:)
U mnie w domu nigdy nie było tradycji robienia paschy na święta. Nikt tego nie umiał, ja sama nigdy też nie miałam odwagi spróbować… może w tym roku. Ta pascha wygląda mega apetycznie :)
polecam też tradycyjną paschę:
http://www.rogalikblog.pl/swiatecznie/wielkanoc/pascha/
pozdrawiam :)
bardzo fajny pomysł :)
musze przyznać że paschy wielkanocnej nigdy nie jadłam …
elegancki deser:)
Świetny pomysł!:)
Rewelacja! Lubię takie smaki.
dziękuję :)