Przepis z warsztatów kulinarnych w Akademii Kurta Schellera. Osobiście wolę tradycyjną paschę, na przykład według tego przepisu, ale ta też była smaczna i co więcej dużo prostsza i szybsza w przygotowaniu.

Ingredients
- 160 dag twarogu
- 25 dag śmietany 18%
- 20 dag masła
- 30 dag cukru
- 10 dag posiekanych migdałów (lub płatków migdałowych)
- 20 dag rodzynek
- 20 dag kandyzowanych owoców
- laska wanilii lub esencja waniliowa
- starta skórka z cytryny
Instructions
- Masło i cukier dokładnie miksujemy, aż otrzymamy jednolitą masę.
- Dodajemy twaróg, śmietanę, rodzynki oraz wanilię i dokładnie mieszamy.
- Wierzch posypujemy posiekanymi migdałami, kandyzowanymi owocami i startą skórką z cytryny.
- Możemy podawać np. w formie kulki przy użyciu łyżki do nakładania lodów.
1 komentarz
uwielbiam paschę.. taką nietradycyjną niemal, bo bez jaj.