Czy wiecie że spośród wszystkich warzyw i owoców, czarna porzeczka zawiera najwięcej witaminy C? Dlatego też uznawana jest za naturalny środek przeciwbakteryjny, przeciwzapalny i zapobiegający przeziębieniom. Oprócz tego witamina C jest silnym antyoksydantem, który opóźnia procesy starzenia się organizmu. Czarna porzeczka zawiera również dwukrotnie więcej potasu niż słynące z duże zawartości tego minerału banany. Spożywanie soku z czarnej porzeczki zalecane jest w okresie zachorowań na grypę oraz innych infekcji wirusowych. A czarna porzeczka w połączeniu z kaszą jaglaną może stać się super zdrowym i pożywnym deserem.

Ingredients
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- szklanka czarnych porzeczek
- dojrzały banan
- pół szklanki mleka kokosowego lub słodkiej śmietanki
- łyżka miodu lub cukru trzcinowego
Instructions
- Porzeczki myjemy i usuwamy ogonki.
- Banana dzielimy na mniejsze kawałki.
- Wszystkie składniki przekładamy do miski i blendujemy, aż powstanie gładki krem.
3 komentarze
chętnie bym zjadła taki deser:)
A wiesz, to musi być pyszny deserek. Porzeczki lubię.:)
Wspaniałe są takie deserki z kaszą jaglaną :) jadłam i polecam :)