Domowa granola jest najlepsza na świecie ;) Chrupiąca, z prawdziwym miodem i orzechami świetnie sprawdzi się na sycące śniadanie.

Ingredients
- 3 szklanki płatków owsianych górskich
- szklanka płatków jaglanych
- pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich
- pół szklanki pestek dyni
- pół szklanki ziarenek słonecznika
- pół szklanki wiórek kokosowych
- kilka łyżek sezamu
- pół szklanki płynnego miodu
- 1/3 szklanki oleju roślinnego
- 6 łyżek wody
Instructions
- Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni bez termoobiegu.
- W dużej misce mieszamy płatki owsiane, płatki jaglane, orzechy, pestki dyni, ziarenka słonecznika, wiórki kokosowe i sezam.
- W osobnej miseczce mieszamy miód z olejem i wodą (najszybciej zrobimy to blenderem).
- Wlewamy zawartość miseczki do dużej miski i dokładnie mieszamy.
- Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na nią naszą granolę.
- Wkładamy do nagrzanego piekarnika na około pół godziny (kilka razy w trakcie pieczenia mieszamy granolę bo przy brzegach blachy może się szybciej zrumieniać).
- Gdy granola jest gotowa, wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ją w środku.
- Przekładamy granolę do pojemniczka lub dużego słoika.
Notes
Najlepsza z jogurtem naturalnym i konfiturą.