Pieczywo z pastą pomidorową, mocno czosnkowe i z chrupiącą serową kołderką.

Ingredients
- bagietka
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżka oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- cebula
- szczypta oregano
- pół łyżeczki ziół prowansalskich lub kilka świeżych listków bazylii
- starty żółty ser
Instructions
- Oliwę mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawami i koncentratem.
- Cebulę kroimy w cienkie krążki.
- Bagietkę kroimy na kromki.
- Każdą kromkę smarujemy koncentratem, kładziemy cebulę i posypujemy żółtym serem.
- Zapiekamy w 200 stopniach, aż ser się zrumieni.
7 komentarzy
z chęcią bym porwała jedną…;) wpsaniałe
mniam, i jak znakomicie przyrumienione :) mniam !
boska propozycja:)
… a ja właśnie zaraz bagietki do piekarnika wstawiam:) ….to juz wiem co jutro na śniadanie zrobie:)
Jakie cudne! Smakowicie wyglądają:)
Nie tylko smakowicie wyglądają, ale i są baardzo smakowite :) Przepis właśnie przetestowany przez moją rodzinkę :)
Klasyka szybkich przekąsek :)