Puszysty omlet z dodatkiem sera brie, awokado i kiełków lub rukoli to świetny pomysł na pierwszy poranny posiłek. Takie śniadanie z pewnością zaspokoi nasz głód aż do obiadu.

Ingredients
- 2 jajka
- 2 łyżki wody
- pół łyżki masła
- 4 plastry sera brie
- ćwiartka awokado
- rukola lub kiełki np. lucerny
- sól i pieprz do smaku
Instructions
- Jajka ubijamy w misce. Dodajemy wodę, sól i pieprz.
- Na patelni roztapiamy masło i wlewamy jajka. Przykrywamy pokrywką i zostawiamy na średnim ogniu.
- Gdy omlet zacznie się lekko ścinać układamy na wierzchu plasterki sera i awokado. Smażymy jeszcze przez kilka minut, aż jajka się zetną.
- Przekładamy na talerz i dekorujemy rukolą lub kiełkami.
4 komentarze
Smaczny ten omlecik :)
Super!
Czekam na wiecej przepisow low – carb :)
Hej,
Wypróbowany (rano) i pyszny przepis!:) Wielka szkoda że nie ma więcej przepisów z diety low carb – dopiero zaczynam i szukam inspiracji, a Twoje przepisy są i szybkie, i jeszcze raz podkreślę przesmaczne:)
Twój omlet prezentuje się wspaniale ! Do tego to połączenie smakowe :) Pycha :)