Jedna z moich ulubionych. Lekko wilgotna, delikatna babka z wyraźnie wyczuwalnym smakiem serka homogenizowanego i cytryny. Długo zachowuje świeżość. Można ją polukrować lukrem z cukru pudru i soku z cytryny lub po prostu oprószyć cukrem pudrem.

Ingredients
- 250 g mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- 3 jajka
- 150 g miękkiej margaryny
- 250 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
- torebka kisielu o smaku cytrynowym
- sok wyciśnięty z połówki cytryny
Instructions
- Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kisielem.
- Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na białą, gęstą masę, dodajemy margarynę i dokładnie miksujemy. Dodajemy po łyżce mąkę zmieszaną z proszkiem i kisielem. Następnie dodajemy serek i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.
- Przekładamy ciasto do formy silikonowej lub natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy na babkę.
- Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
- Posypujemy cukrem pudrem.