Proste, szybkie i smaczne ciasto. Połączenie czekoladowo-gruszkowego smaku uważam za bardzo udane.

Ingredients
- 120g miękkiego masła
- 10 łyżek cukru
- 3 jajka
- 10 łyżek mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- kilka dorodnych gruszek
- 2 łyżki kakao
Instructions
- Masło miksujemy z cukrem, stopniowo dodając jajka.
- Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Wsypujemy do reszty składników i miksujemy aż masa będzie gładka.
- Niedużą formę (najlepiej okrągłą 22 cm) smarujemy tłuszczem i przekładamy do niej ciasto.
- Gruszki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wysypujemy na wierzch ciasta.
- Pieczemy 45 minut w 190 stopniach.
2 komentarze
Kakao ma być takie jak do mleka, słodkie? czy gorzkie,^prawdziwe^?
prawdziwe kakao