Przepis zaczerpnięty z bloga Ireny i Andrzeja. Niewątpliwą zaletą tego ciasta jest to, że jego przygotowanie (bez pieczenia) zajmuje kilka minut. Trzeba uważać tylko na rodzaj oleju. Najlepszy według mnie byłby olej ryżowy bo ma najdelikatniejszy smak. Ja dałam inny i jedząc ciasto trochę przeszkadzał mi wyczuwalny smak oleju. Poza tym ciasto wyszło bardzo pulchne, delikatne i smaczne.

Ingredients
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka wody
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Instructions
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
- Mieszamy wszystkie suche składniki. Dodajemy pozostałe składniki i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
- Blaszkę smarujemy masłem i wylewamy ciasto.
- Pieczemy, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy.