Przepyszny, bakaliowy serniczek, który robi się dosłownie w pół godziny.

Ingredients
ciasto:
- 200 g mąki pszennej
- łyżka cukru pudru
- szczypta soli
- odrobina zimnej wody
- 100 g margaryny
masa serowa:
- 250 twarogu półtłustego
- 2 jajka
- otarta skórka z 1 cytryny
- 50 g cukru pudru
- mieszanka keksowa albo inne bakalie – co kto lubi
- odrobina dżemu pomarańczowego
Instructions
- Z mąki, margaryny, soli i cukru pudru zagnieść ciasto, dodając odrobinę wody. Schładzać 30 minut.
- Formę do tarty nasmarować tłuszczem i wykleić ciastem.
- Twaróg dobrze rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkami, cukrem pudrem, skórką z cytryny i bakaliami. Wyłożyć na surowe ciasto.
- W garnuszku podgrzać 2 łyżki dżemu. Rozsmarować dżem na masie serowej.
- Piec ok 30 minut w 190 stopniach.