Tradycyjne ciasto wietnamskie. Przepis znaleziony na blogu MojeWypieki. Smaczne, choć myślę, że nie każdego zachwyci.

Ingredients
- 9 średniej wielkości, dojrzałych bananów
- 60 g cukru
- 7 jajek
- puszka mleka słodzonego skondensowanego (ok. 400 g)
- 250 g masła
- 200 g mąki pszennej
Instructions
- Banany pokroić w plasterki, wymieszać z cukrem, odstawić na 30 minut.
- Okrągłą foremkę o średnicy 26 cm wysmarować masłem i wysypać kaszą manną.
- Jajka zmiksować powoli dolewając mleko skondensowane i roztopione masło. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać lub zmiksować na wolniejszych obrotach. Delikatnie wmieszać banany.
- Ciasto wlać do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 200ºC przez około 1 godzinę, do tzw. suchego patyczka. W trakcie pieczenia, jeśli ciasto szybko zbrązowieje, warto przykryć je folią aluminiową.
- Wystudzić w stygnącym piekarniku.
- Wyjąć, przechowywać w lodówce.