Smaczne i szybkie w przygotowaniu ciastka. Do ciasta nie dajemy cukru, dopiero po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy.

Ingredients
- kostka (200g) miękkiego masła
- 250 g białego sera
- 250 g mąki pszennej
- 1 puszka brzoskwiń
Instructions
- Miękkie masło, ser i mąkę dokładnie wyrabiamy, aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy przynajmniej na godzinę do lodówki.
- Brzoskwinie odsączamy na sitku.
- Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek – ok. 3 mm. Kroimy na nieduże kwadraty.
- Połówki brzoskwiń kroimy na 4 i układamy na kwadratach.
- Zlepiamy boki, uważając, żeby nie pobrudzić ciasta sokiem z brzoskwiń, bo nie będzie chciało się skleić.
- Ciasteczka układamy na blaszce posmarowanej masłem i pieczemy około 20 minut w 190 stopniach.
- Studzimy na kratce.
- Posypujemy cukrem pudrem.
Notes
Najlepsze tego samego dnia, którego pieczemy.
1 komentarz
Uwielbiam wszelkiego rodzaju ciastka i rogaliki z nadzieniem brzoskwiniowym. Super!