Zawsze mam w lodówce ciasto francuskie, które pozwala przygotować coś pysznego w kilkanaście minut. Na przykład te ekspresowe ciasteczka dla niezapowiedzianych gości.

Ingredients
- opakowanie ciasta francuskiego
- jabłka
- cynamon
- cukier
Instructions
- Ciasto kroimy na kwadraty.
- Jabłka obieramy ze skórki i wydrążamy środki. Kroimy na plasterki.
- Na każdym kawałku ciasta układamy wachlarz z plasterków jabłka, posypujemy cukrem i cynamonem.
- Pieczemy, aż ciastka się zrumienią.
8 komentarzy
Takie proste… a jakże pyszne :)
Szybkie i pyszne-takie lubię:) Ślicznie wyglądają:)
Wyglądają rewelacyjnie, a za pewne jeszcze lepiej smakują :o)
Tak szybkie, smaczne i efektowne. Ciasto francuskie jest niezbędne w zamrażarce :)
Mniam,mniam! Świetne te ciasteczka!:)
wiem, że są pyszne bo ostatnio robiłam takie grzebyki :) słodkie i szybkie mniam!
czasem proste pomysły są najlepsze! ten zdecydowanie do takich należy :)
Wyglądają pysznie, podobne robię ze śliwkami, tylko zamiast cukru i cynamonu polewam je lukrem – niebo w gębie :-)