Mmmm rozpływająca się w ustach, słodka gruszka i delikatne, francuskie ciasto. Kilkanaście minut pracy i jeszcze krótszy czas jedzenia. Polecam, dopóki trwa sezon na gruszki.

Ingredients
- opakowanie ciasta francuskiego
- dojrzałe gruszki
- cynamon, cukier do oprószenia
- żółtko rozkłócone z łyżką mleka
Instructions
- Ciasto francuskie kroimy na nieduże prostokąty.
- Gruszki myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paseczki. Układamy na cieście.
- Brzegi ciasta, których nie zakrywa gruszka smarujemy żółtkiem rozkłóconym z łyżką mleka.
- Owoce oprószamy cukrem i cynamonem.
- Wkładamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy, aż się zrumienią.
- Jemy ciepłe, ozdobione listkami mięty
4 komentarze
Robilam kiedys cos podobnego z jablkami, bylo pyszne, dlatego mysle, ze z gruszkami musi smakowac rownie wspaniale!
ja chce jedno!!!
z jabłuszkami są pyszne, z gruszkami pewnie też :) pozdrowienia!
Uwielbiam takie delikatne smaczne ciasteczka