Skusiłam się na przepis, który już został wypróbowany na wielu blogach i mogę go z czystym sumieniem polecić. Rogaliczki są kruchutkie, delikatne i aromatyczne. Z podanych składników wychodzi około 30 sztuk.

Ingredients
- 230 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 200 g miękkiego masła lub margaryny
- 90 g cukru
- 1 jajko
- 1 łyżka aromatu waniliowego
- 80 g kaszy manny
Instructions
- Mieszamy ze sobą suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i kaszę.
- Dodajemy miękkie masło, jajko i aromat waniliowy.
- Zagniatamy ciasto.
- Z niewielkich porcji formujemy wałeczki i układamy je w kształcie rogalików, na wysmarowanej tłuszczem blaszce.
- Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.
4 komentarze
Wygląda zachęcająco ;-)- chyba nawet już dziś je zrobię :D
Ale pysznie wyglądają:)
Maleńkie pyszności:)
a jakby z termoobiegiem to ile czasu i stopni??:P