Ekspresowe pączki na serku homogenizowanym. Jeśli w Waszej cukierni zabrakło pączków, albo chcielibyście w ostatniej chwili przygotować własne, polecam ten przepis. Pączki nie zawierają drożdży, robi się je w kilka minut, a smakują świetnie. Można je zrobić po przyjściu z pracy i cieszyć się świeżymi pączkami do popołudniowej kawy. Możecie je polukrować lub obtoczyć w korzennym cukrze. Przepis jest naprawdę bardzo prosty, spróbujcie!

Ingredients
- 2 serki homogenizowane o smaku waniliowym (2 x 150g)
- 1,5 szklanki mąki
- pełna łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jajka
dodatkowo:
- olej do smażenia
- 4 łyżki cukru
- płaska łyżeczka domowej przyprawy do piernika (kupne często zawierają mąkę)
Instructions
- Przygotowujemy posypkę: w niedużej misce mieszamy 4 łyżki cukru z przyprawą do piernika.
- W dużej misce roztrzepujemy jajka z serkami homogenizowanymi. Wsypujemy mąkę rozmieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.
- W garnku podgrzewamy olej. Ciasto nakładamy łyżeczką na gorący tłuszcz. Smażymy obracając, aż się zrumienią.
- Odsączamy na ręczniku papierowym.
- Jeszcze ciepłe obtaczamy w korzennej posypce.
8 komentarzy
Bardzo łatwy przepis… Pączki wyszły naprawdę pyszne!!!! <3
cieszę się :)
Superaśne małe pączusie. Pychotka :)
dzięki, smacznego!
bardzo lubię te pączusie
częstuj się ;)
Muszę przyznać, że wyszły super! Nie powiedziałabym, że tak prosty przepis może być tak efektowny!
Uwielbiam te pączki, robi się je bardzo szybko i tak samo szybko znikają ze stołu :-) Polecam!