Przepis z kuchni Lidla na szybkie ciastka z półproduktów. Świetnie sprawdzają się w przypadku niespodziewanych gości. Orzechy macadamia zastąpiłam łatwiej dostępną skórką pomarańczową. W ubiegłym roku robiłam podobne, tylko zamiast kremu piernikowego użyłam gotowej masy makowej. Przepis znajdziecie tu: zawijańce z makiem. Polecam jedną i drugą wersję.

Ingredients
- opakowanie ciasto francuskiego
- około 150g kremu piernikowego
- garść skórki pomarańczowej (w oryginalnym przepisie orzechy macadamia)
- jajko
Instructions
- Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
- Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy kremem piernikowym. Posypujemy skórką pomarańczową.
- Ciasto rolujemy wzdłuż dłuższego boku z obu stron w taki sposób, by oba końce zawinięte były do środka a następnie kroimy na plastry grubości 1-1,5cm i układamy na przykrytej papierem do pieczenia blaszce.
- Każde ciastko smarujemy z wierzchu rozkłóconym jajkiem.
- Pieczemy, aż ładnie się przyrumienią (około 10 minut).