Owocowe ciasteczka z ciasta francuskiego.

Ingredients
- opakowanie ciasta francuskiego
- 4-5 dojrzałych brzoskwiń
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru
- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
lukier:
- pół szklanki cukru pudru
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1-2 łyżki mleka
Instructions
- Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Jajko roztrzepujemy.
- Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Układamy na papierze do pieczenia, zachowując odstęp.
- Brzoskwinie myjemy i kroimy na plastry. Wkładamy do miski, dodajemy cynamon, cukier, mąkę i ekstrakt waniliowy. Mieszamy.
- Układamy kawałki brzoskwiń na cieście i smarujemy jajkiem.
- Wkładamy do piekarnika na około 15 minut, aż ciastka się mocno przyrumienią.
- Z cukru pudru, ekstraktu waniliowego i mleka ucieramy lukier. Lukrujemy gotowe ciastka.