Ciekawy deser ukrywający kawałki bananów, wiórki kokosowe i rodzynki w chrupiącym cieście. Przepis z warsztatów dla blogerów organizowanych przez Knorr.

Ingredients
- 1 opakowanie chińskiego ciasta eggrolls
- 1 kg bananów
- 5 limonek
- 200 g wiórków kokosowych
- 100 g rodzynków
- 100 g cukru brązowego
- 100 g cukru pudru
- 1 litr oleju do smażenia
sos jogurtowy:
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 50 ml miodu
- 100 ml soku z limonki
Instructions
- Banany obieramy, kroimy w 1 cm grubości kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy wiórki kokosowe, skórkę otartą z limonek, sok z limonek oraz rodzynki.
- Płat ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem. Na środku płata umieszczamy porcję owoców. Całość rolujemy smarując zakończenia rozkłóconym jajkiem.
- Tak przygotowane ciastka smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.
- Podajemy z sosem jogurtowym: jogurt mieszamy z miodem, skórką z limonki i sokiem z niej wyciśniętym.
3 komentarze
Oj,oj..
A miałam taką nadzieję, że będzie z przepisem na to ciasto właśnie, bo nie mogę go nigdzie dostać..:(
Same w sobie są fajne oczywiście – tylko nie spróbuję, dopóki ciasta nie dostanę w swoje ręce:)
Zachęcające!!
Śliczne!