Super kruche ciasteczka dynie, niekoniecznie na halloween. Bardzo proste i szybkie do przygotowania. Nie odkształcają się w trakcie pieczenia, dlatego możemy do wykrawania używać różnego rodzaju foremek i stempelków.

Ingredients
- 3 szklanki mąki krupczatki
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 250 g zimnego masła
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 żółtka
Instructions
- Wszystkie składniki wkładamy do malaksera i rozdrabniamy. Następnie przekładamy na stolnicę, krótko zagniatamy, owijamy folią spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki.
- Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
- Po wyjęciu dzielimy ciasto na dwie porcje, wałkujemy na grubość około 4 milimetrów i foremką wycinamy ciasteczka.
- Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 12 minut.
- Studzimy i przechowujemy w szczelnym pojemniku.