Szukacie jeszcze jakiegoś szybkiego przepisu na sylwestrowy wieczór? Ciasto francuskie pasuje na każdą okazję, a jeśli została Wam puszka masy makowej to bardzo szybko możecie przygotować te ciastka. Pyszne na ciepło, polane syropem klonowym lub miodem.

Ingredients
- opakowanie ciasta francuskiego
- mała puszka masy makowej
- trochę skórki pomarańczowej
Instructions
- Ciasto francuskie smarujemy masą makową i posypujemy skórką pomarańczową.
- Zwijamy i tniemy na 1,5 centymetrowe plasterki.
- Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
- Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy, aż się ładnie zrumienią.
5 komentarzy
Ciasto francuskie zawsze warto mieć pod ręką:)
Też miałam takie zrobić :-) nie ma jak szybkie przekąski z ciasta francuskiego! Szczęśliwego Nowego Roku, Rogaliku! :-)
bardzo apetyczne zawijaski:)
Pyszne!:)
W takich zawijańcach jest coś magicznego :) Wyglądają zjawiskowo :)