Szybka, sycąca przekąska z ciasta francuskiego.

Ingredients
- 6 parówek
- ciasto francuskie (1 opakowanie)
- kilka suszonych pomidorów w oliwie
- suszone lub świeże zioła: bazylia, oregano
Instructions
- Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątów.
- Pomidory odsączamy z oliwy i kroimy na mniejsze kawałki.
- Na każdy kawałek ciasta kładziemy 3-4 kawałki pomidorów i parówkę. Posypujemy odrobiną suszonych ziół.
- Zwijamy i kładziemy na blasze przykrytej papierem do pieczenia.
- Wierzch nacinamy nożem i smarujemy oliwą z pomidorów.
- Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku, aż się zrumienią.
8 komentarzy
Francuskie hot dogi, pycha:)
Szybkie i smakowite:) robię takie dla męża, dodaję jeszcze do środka żółty ser:)
Smakowite paróweczki!:)
Ja to danie nazwałam „chien chaud” :)
Pozdrawiam!
Bardzo lubię parówki, a Twoja wersja wygląda zabójczo, ja ostatnio robiłam zapiekane z boczkiem i serem, wyszły pyszne, używam wieprzowych Pikok z lidla, super się sprawdzają np.do zapiekania
Wyglądają apetycznie :) Miałam takie robić za niedługo tylko dodatkowo z sosem musztardowym, cos podobnego do przepisu Nigelli. Teraz pewnie zrobię je jeszcze szybciej ;)
Jutro zrobię na śniadanko :-)
Wyglądają bardzo apetycznie, zastanawiam się jednak nad wersjami z kminkiem i dodatkowo smażonym boczkiem powklejanym w ciasto :)