Małe, słodkie, posypane ziołami pomidorki koktajlowe i chrupiący spód. Tarta wygląda apetycznie i sprawdzi się na szybką kolację lub lekki obiad.

Ingredients
- opakowanie ciasta francuskiego
- pomidorki koktajlowe czerwone i żółte lub pomarańczowe
- oregano
- rozmaryn
- sól
- pieprz
- oliwa bazyliowa lub zwykła
- świeża bazylia
Instructions
- Formę do tarty natłuszczamy i wykładamy ciastem francuskim. Widelcem nakłuwamy ciasto
w kilkunastu miejscach. - Pomidorki myjemy, kroimy na połówki i układamy na cieście jeden przy drugim. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Skrapiamy oliwą bazyliową.
- Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i wkładamy tartę na 20 minut.
- Po upieczeniu dekorujemy świeżymi listkami bazylii. Podajemy na ciepło lub zimno.
3 komentarze
Super, prosto szybko i smacznie :)
Zdjęcia zjawiskowe! Przepis też! Mniam, ależ to wszystko pysznie wygląda!
dziękuję, bardzo mi miło :)