Ciasto francuskie jak zwykle jest niezastąpione w takich ekspresowych przepisach jak ten. Pyszne nadzienie z kremowego serka, młode cebulki, chrupiące orzeszki piniowe i mamy tartę, która zrobi wrażenie na gościach lub domownikach. To świetny przepis dla tych, którzy mimo brak czasu, lubią dobrze i pysznie zjeść.

Ingredients
- opakowanie ciasta francuskiego
- 100 g kremowego serka koziego
- 1 jako
- szczypta soli
- 1/2 szklanki tartego parmezanu
- 1/4 szklanki orzeszków piniowych
- 4 dymki
Instructions
- Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
- Ciasto rozkładamy na przykrytej papierem do pieczenia blasze, nakłuwamy widelcem.
- Serek dokładnie mieszamy z rozbełtanym jajkiem i solą.
- Smarujemy ciasto serkiem i zawijamy około 2 centymetrów brzegu z każdej strony.
- Na serku układamy cebulki, delikatnie dociskając.
- Posypujemy tartym parmezanem i orzeszkami piniowymi.
- Wkładamy do piekarnika na 25-30 minut, aż ciasto mocno się zrumieni.
Notes
Najlepsza na ciepło!
21 komentarzy
ale pysznie wygląda!
smakuje też dobrze ;)
Bardzo lubię takie proste dania, bo w nich tkwi największy urok :)
Pozwolisz, ze się poczęstuję?? ;)
proszę bardzo ;)
Pyszna!
Wszystkie moje smaki.
i moje :D
Nie dość że szybko to jak efektownie.Prezentuje się zacnie i godnie byłoby ją zrobić :-) Muszę koniecznie, bo ser kozi uwielbiam!
rób i daj znać jak Ci smakowała :)
prosto i smacznie :) przygotuję nam na kolacje :)
smacznego!
O kurczę, taka prosta i taka pyszna z pewnością :-)
Jak to fajnie wygląda :) Chętnie bym spróbowała :)
Wyglada rewelacyjnie
dziękuję :)
Oooo cos nowego widze :) pomyslowe :) gratuluje!:)
Rzadko wykorzystuję ciasto francuskie, a jeśli już, to na słodko. Tarta mnie zaciekawiła i może wypróbuję w wersji wytrawnej :)
spróbuj, na pewno nie pożałujesz :)
Uwielbiam tarty, zarówno te na słodko i słono. Twoja tarta z kozim serem to moje smaki. Dzięki za inspirację.
częstuj się :)
Pyszności :) totalnie moje smaki :) warto zrobić i samemu skosztować <3
Wow każdą tartę biorę w ciemno. Twoja musi być pyszna. Kozi ser uwielbiam. Prezentuje się smakowicie.