Wg przepisu Tessy Capponi-Borawskiej z biblioteczki poradnika domowego.

Ingredients
- 25 dag gotowanej szynki
- 50 dag ciasta francuskiego
- 25 dag sera taleggio lub innego (można użyć koziego lub pleśniowego)
Instructions
- Szynkę kroimy w plasterki.
- Ciasto francuskie kroimy na 2 prostokąty.
- Jeden kawałek kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto kładziemy plastry szynki i sera.
- Przykrywamy drugim kawałkiem ciasta, zwilżając brzegi aby się zlepiły.
- Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem.
- Pieczemy w 200 stopniach aż ciasto się przyrumieni.
6 komentarzy
Świetna tarta i jaka prosta.
Ale fajna, mam ciasto w lodówce to chyba dzisiaj zrobię na kolację:)
Prosto i smacznie – takie dania cenię w kuchni:)
czasem im prościej tym lepiej, w tym przypadku tak jest :) świetny pomysł :)
świetnie wygląda ta tarta …i na pewno pysznie smakuje:)
Takie dania najlepsze na lato:)