Mocno migdałowe, delikatne muffinki ze słodkimi figami. Pycha, polecam!

Ingredients
- 55 g mąki pszennej
- 55 g zmielonych migdałów
- 110 g masła
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 110 g cukru
- kilka kropel aromatu migdałowego (niekoniecznie)
- 3-4 małe figi
Instructions
- Masło rozpuszczamy i zostawiamy do wystudzenia.
- Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i zmielonymi migdałami.
- Jajka rozkłócamy. Dodajemy razem z wystudzonym masłem do sypkich składników. Mieszamy krótko.
- Nakładamy ciasto do foremek mniej więcej do połowy wysokości. Figi kroimy na plastry grubości 1 centymetra i kładziemy po 2 plasterki na wierzch każdej muffinki.
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20 minut.
4 komentarze
pyszny pomysł :)
polecam! :)
Ależ one piękne! Pyszne musiały być :)
dziękuję :) oj były ;)