Złociste, jesienne muffinki ze słodkimi gruszkami i brązowym cukrem. Przepis z książki Nigelli, polecam, mało pracy a efekt… oceńcie sami :)

Ingredients
- 250 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 140 g cukru
- 70 g cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- mały kubeczek (20 dag) kwaśnej śmietany
- 125 ml oleju
- 1 łyżka miodu
- 2 jajka
- 2 gruszki pokrojone w kostkę
Instructions
- W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki.
- W drugiej dokładnie roztrzepujemy jajka z mokrymi składnikami.
- Mieszamy suche z mokrymi i z pokrojonymi gruszkami.
- Napełniamy foremki do 2/3 wysokości.
- Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20-25 minut.
9 komentarzy
Wyglądają cudnie. Ślinka cieknie. Zatem drukuję sobie przepis i będę je piekła niebawem. Pozdrawiam
Piękne, złociste, słoneczne i wilgotne :)
Te muffinki mają w sobie pełno słońca . Wyglądają ślicznie i zachęcają do skosztowania .
wyglądają jak takie małe, pomarańczowe słoneczka :) potrzebne na wszystkie szare jesienne dni! na te piękne słoneczno również – im więcej słonka, tym lepiej :P Piekłam kiedyś muffinki z gruszkami, i wiem, że są baaardzo smaczne :)
pieknie rumiane i bardzo pyszne:)
Oj, wyglądają bardzo apetycznie…Piękne!!:)
Oooojj a ja ostatnio miałam tyle pysznych gruszek!Nie wiedziałam już co z nimi robić i wrzuciłam je do sokowirówki!!! :P Sok był pyszny,owszem!:) Ale takie muffinki też bym zjadła!!! MNiaaam!Muszę chyba znowu zaopatrzyć się w gruchy! :)
Wyglądają znakomicie i ten pomysł z gruszkami. Muszą być przepyszne
Właśnie je zrobiłam. W całym domu pachnie o-błęd-nie!!!!