Dziś mam dla Was muffinki pełne zdrowia – z mąką razową, cukrem trzcinowym i maślanką. Delikatne, z kwaśnymi kawałkami rabarbaru, na pewno Wam zasmakują. Na dodatek robi się je bardzo szybko.

Ingredients
- 1 szklanka mąki razowej pszennej
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- płaska łyżka cynamonu
- szczypta soli
- pół szklanki cukru trzcinowego
- łyżka cukru waniliowego
- pół szklanki maślanki w temperaturze pokojowej
- 1 jajko
- 1/3 szklanki oleju
- czubata szklanka pokrojonego na centymetrowe kawałki rabarbaru
Instructions
- W jednej misce mieszamy dokładnie wszystkie suche składniki: mąki, proszek do pieczenia, cynamon, sól, cukry.
- W drugiej misce dokładnie roztrzepujemy jajko z maślanką i olejem.
- Wlewamy mokre składniki do suchych i szybko mieszamy, tylko do połączenia się składników (masa może być grudkowata).
- Dodajemy pokrojony rabarbar.
- Ciasto przekładamy do papilotek napełniając je prawie po brzegi (ciasto nie rośnie zbyt wysoko).
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25 minut.
Notes
Razowe muffinki z rabarbarem możemy podać ozdobione listkami mięty.
2 komentarze
Śliczne są. Uwielbiam z rabarbarem :)
Pychota! Świetna patera~
Nominowałam Cię do liebster Blog Awards http://piernikowa-chata.blogspot.com/2013/06/liebster-blog-nominacja-druga.html