Najprostsze muffinki, które przygotujemy w kilka chwil. Delikatne, biszkoptowe, z soczystą niespodzianką w środku.

Ingredients
- 2 duże jajka (lub 3 małe)
- pół szklanki mleka
- 1/4 szklanki oleju
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki drobnego cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- umyte i osuszone truskawki (duże)
Instructions
- W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i zwykły.
- W osobnej misce roztrzepujemy jajka z mlekiem i olejem. Wlewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy trzepaczką.
- Napełniamy foremki do muffinek do 2/3 wysokości. W środek każdej wkładamy truskawkę.
- Pieczemy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
5 komentarzy
Świetne ! :)
patrząc na zdjęcia, można zatęsknić za latem…
fajny wyglądają
Pyszności! Widzę, że są na prawdę łatwe w wykonaniu :) Dzisiaj chyba zrobię takie ale z malinami :) Pozdrawiam!
Super wyglądają, fajnie że jeszcze je znalazłam nim truskawki znikną z naszych targów. Ale myślę że będą równie dobrze smakować z malinami lub jagodami.