Z dodatkiem tymianku i skórki z cytryny. Z chrupiącą skorupką.

Ingredients
- 180 g mąki pszennej
- 3 średniej wielkości jajka
- 100 ml mleka
- 100 ml oliwy z oliwek
- 50 g parmezanu
- opakowanie proszku do pieczenia (15g)
- cytryna
- płaska łyżeczka suszonego tymianku
- spora szczypta soli i pieprzu
Instructions
- Parmezan trzemy na małych oczkach tarki.
- Cytrynę myjemy i z połówki ścieramy skórkę.
- Jajka, mleko i oliwę ubijamy trzepaczką na lekką pianę. Wsypujemy parmezan. Mieszamy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, skórką z cytryny, tymiankiem, solą i pieprzem. Ponownie krótko mieszamy.
- Przekładamy ciasto do foremek na muffinki (12 sztuk).
- Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach.
- Studzimy na kratce.
1 komentarz
Super pomysł na wytrawne ! :)