Chrupiące chlebki bez węglowodanów. Robi się je ekspresowo i mogą zastąpić tradycyjną kanapkę.

Ingredients
- 1/4 szklanki siemienia lnianego
- 1/4 szklanki płatków migdałowych
- 1 łyżka sezamu
- odrobina soli
- 2 łyżki masła miękkiego masła.
- 2 jajka
Instructions
- Wszystkie składniki przekładamy do blendera. Jeśli nie mamy miękkiego masła, rozpuszczamy je w rondelku i przestudzamy. Blendujemy wszystko przez minutę.
- Na blaszce do pieczenia rozkładamy papier lub silikonową matę.
- Łyżką nakładamy porcje ciasta i lekko je rozpłaszczamy (z podanej porcji powinniśmy otrzymać 10 chlebków).
- Blaszkę z chlebkami wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy przez 25 minut.
- Otwieramy drzwiczki piekarnika i zostawiamy w nich chlebki do wystudzenia.
4 komentarze
hmm a co to za ciekawa dieta?
W pierwzej chwili myślałam, że to ciasteczka :) Świetnie wyglądają :)
też myślałem że to ciasteczka
może być smaczne