Pyszne na gorąco i doskonałe również na zimno. Zrobiłam je na podróż i zajadaliśmy się nimi jadąc na nasz długo wyczekiwany urlop.

Ingredients
- opakowanie ciasta francuskiego
- 6 parówek, frankfuterek lub innych kiełbasek
- szpinak (wystarczy pół opakowania mrożonego szpinaku)
- czosnek
- sól
- pieprz
- łyżka masła
- jajko
- 2 łyżki śmietany
Instructions
- Szpinak dusimy na maśle do miękkości. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy 2 lub 3 rozgniecione ząbki czosnku. W kubeczku dokładnie roztrzepujemy jajko ze śmietaną i mieszamy ze szpinakiem.
- Ciasto francuskie kroimy na prostokąty takiej szerokości, aby dało się bez problemu zawinąć kiełbaskę razem z farszem.
- Na każdy kawałek ciasta nakładamy szpinak i kładziemy kiełbaskę. Owijamy szczelnie ciastem zawijając brzegi i sklejając, żeby szpinak nie uciekł w trakcie pieczenia.
- Pieczemy około 20 minut w 190 stopniach.
8 komentarzy
robię takie, tylko z żółtym serem! muszę wypróbować Twoją wersję ze szpinakiem :D
smakowite te kiełbaski :)
Kiełbaski otulone ciastem są przesmaczne mniam :)
Fajne te bułeczki :)
Świetny pomysł na obiad, przyjęcie lub wypad za miasto!
Uwielbiam wszystko co z ciasta francuskiego :)
a czy można zastąpić szpinak brokułami??
myślę, że tak ;)