W końcu nadeszło gorące lato. To zdecydowanie moja ulubiona pora roku. Dla mnie temperatura nigdy nie jest za wysoka. Najbardziej cieszą mnie długie, ciepłe wieczory, kolorowe, letnie sukienki i orzeźwiające, lekkie dania ze świeżych owoców i warzyw. Dziś mam dla Was nietypową propozycję na grillowany, słodki owoc arbuza. Jedliście już? Jeśli nie, to warto spróbować.

Ingredients
- arbuz
- limonka
- oliwa
- sól
- kilka gałązek kolendry
Instructions
- Arbuza kroimy w plastry o grubości 2 centymetrów.
- Każdy plaster kroimy na ćwiartki, smarujemy oliwą, delikatnie solimy i skrapiamy sokiem z limonki.
- Grillujemy około 3-5 minut z każdej strony.
- Podajemy posypany posiekanymi listkami kolendry.
8 komentarzy
Intrygujące i z pewnością do spróbowania.
Nigdy nie grillowałam arbuza :)
o rety, ale ciekawe! koniecznie do spróbowania!
oooo ciekawy pomysł…chetnie wypróbuję, bo za arbuzem szaleje :)
Mega ciekawy pomysł.
Dziękujemy za nowe inspiracje i zapraszamy do naszego kulinarnego nieba.
Arbuz w upalne dni to produkt obowiązkowy w mojej lodówce, ale jadam go praktycznie zawsze solo. Przepis zachęca do skosztowania go w innej formie i na pewno spróbuje.
jakoś nie przemawia to do mnie
Chce zgrillować arbuza, ale nie wiedziałam czy wyjdzie. Widzę, że wyszedł:)