Pomysł na zdrowe śniadanie lub kolację. Pyszna pasta jajeczna do pieczywa. Z dodatkiem awokado i twarożku. Idealna do kanapeczek z pełnoziarnistego chleba z dodatkiem pomidorków koktajlowych. Macie ochotę na jedną?

Ingredients
- 2 jajka na twardo
- pół małej czerwonej cebulki lub szalotka
- ząbek czosnku
- 1 awokado
- 20 dag twarożku półtłustego lub chudego
- sól i pieprz do smaku
- pomidorki koktajlowe
Instructions
- Awokado kroimy na pół. Usuwamy pestkę i za pomocą łyżki wyciągamy miąższ. Przekładamy go do miseczki i rozgniatamy widelcem.
- Jajka obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do awokado.
- Cebulę i czosnek również kroimy jak najdrobniej i również dodajemy do miseczki.
- Mieszamy wszystkie składniki, dodając pokruszony twaróg.
- Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i pasta jajeczna jest gotowa.