Ser halloumi w wersji na ciepło, położony na chrupiącej bułeczce z pomidorem i bazylią to fantastyczna, sycąca kanapka, która na pewno będzie Wam smakowała.

Ingredients
- 2 ciabatty
- 8 platerków sera halloumi
- łyżka oliwy
- 1 duży pomidor
- świeże listki bazylii
Instructions
- Patelnię grillową lub zwykłą lekko natłuszczamy.
- Gdy patelnia jest gorąca, kładziemy na niej plastry sera halloumi.
- Smażymy ser z obydwu stron, aż mocno się przyrumieni.
- W tym czasie tostujemy bułki (możemy również podpiec je na patelni, zanim zaczniemy smażyć ser).
- Pomidory kroimy w plastry.
- Na każdej połówce bułki kładziemy plaster pomidora, zgrillowany ser i ozdabiamy listkami bazylii.
- Podajemy od razu.
Notes
Ser halloumi jest podobny do sera feta, grillowany nie topi się, lekko skrzypi pod zębami.