Małe, pyszne przekąski.

Ingredients
- 2 cukinie
- 200 g twarogu
- 2 małe pomidory lub jeden duży
- kilka orzechów włoskich
- 10 oliwek
- pół łyżeczki oregano
- sól, pieprz do smaku
- oliwa
Instructions
- Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż w paski około 3-4 mm grubości.
- Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy.
- Smażymy plastry cukinii po 2 minuty z każdej strony (zamiast tego możemy je zgrillować). Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odkładamy na talerz, aby wystygły.
- Pomidory wkładamy na minutę do wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
- Orzechy włoskie i oliwki drobno siekamy.
- Serek rozdrabniamy widelcem i mieszamy z pomidorami, orzechami i oliwkami.
- Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano.
- Nakładamy otrzymaną pastę na paski cukinii, zwijamy w ruloniki i spinami wykałaczkami.
2 komentarze
Właśnie szukam nowych pomysłów na cukinię – ten zapowiada się ciekawie
Super pomysł na przystawkę albo na przekąskę na imprezie. Jestem fanką cukinii. No i oliwki – uwielbiam! Ciekawe połączenie smaków z orzechami.