Wspomnienie dzieciństwa. Kasza manna gotowana na mleku, z dodatkiem masła, syropu owocowego i świeżych truskawek.

Ingredients
- szklanka mleka
- 3 łyżki kaszy manny
- łyżeczka masła
- 2 łyżki syropu owocowego Łowicz Rabarbar Mirabelka
- świeże truskawki do dekoracji
Instructions
- Mleko podgrzewamy w rondelku. Gdy jest gorące dodajemy kaszę, mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu nie przerywając mieszania. Po kilku minutach kasza zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i przekładamy kaszę do miseczki.
- Dodajemy syrop owocowy.
- Ozdabiamy truskawkami.
Rabarbar w połączeniu z mirabelką to dobra metoda na przywołanie zapachu owocowego ogrodu. Kuszący kolor, lekko kwaskowaty i delikatny smak wzbogaca smak deserów. Dobrze komponuje się także z ciepłą manną. W nowej ofercie Łowicza znajdziecie również inne ciekawe połączenia, oczywiście w butelkach w korkiem niekapkiem. Syropy nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów.
2 komentarze
Pyszności :) Przy takim deserze zawsze mam znowu pięć lat :)
Świetny deser :)