Nocna owsianka to idealne rozwiązanie dla leniwych/zapracowanych*, którym rano nie chce się/nie mają czasu* przygotowywać śniadania.
*niepotrzebne skreślić ;)
Do tego zdrowa, sycąca, a płatki owsiane nie są w niej takie glutowate jak w wersji gotowanej. Dziś wersja lekko świąteczna, z dodatkiem maku, miodu, cynamonu i rodzynek.

Ingredients
- 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
- 2 łyżki maku
- pół szklanki mleka migdałowego (może być również każde inne)
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki rodzynek sułtanek
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- szczypta mielonych goździków
Instructions
- Wszystkie składniki mieszamy i wkładamy na noc do lodówki.
- Rano wyciągamy i jemy :) Smacznego!
3 komentarze
wygląda cudownie :) kojarzy mi się z zimowym pejzażem :)
dziękuję, smakuje równie dobrze ;) pozdrawiam!
Czuć magię Świąt :)