Babeczki „mazurkowe” robię obowiązkowo na każde święta wielkanocne. Baaardzo słodkie i bardzo kruche. Idealne dla każdego łasucha.

Ingredients
kruche ciasto:
- 25 dag mąki
- 2 żółtka
- 10 dag cukru pudru
- 3/4 kostki masła
masa:
- szklanka mielonych orzechów włoskich
- szklanka cukru pudru
- szklanka słodkiej śmietanki
Instructions
- Wyrabiamy gładkie ciasto i schładzamy przez godzinę w lodówce.
- Ciasto rozwałkowujemy cienko, wyklejamy wysmarowane tłuszczem i obsypane kasza manną foremki do babeczek i pieczemy w 180 stopniach na kolor jasnozłoty.
- Składniki masy dokładnie mieszamy w rondelku. Podgrzewamy, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści a masa zabulgocze.
- Gorącą masę wlewamy do babeczek. Dekorujemy np. skórką pomarańczową, orzechami, figami.
- Odstawiamy do wystudzenia.